Jeg fandt en opskrift på nettet og lavede den så lidt om.
Til ca.20-24 stk.
50 gram smør
6 dl. Mælk
50 gram gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 tsk salt
2 tsk sukker
200 gram havregryn
150 gram fuldkornshvedemel
450-600 gram hvedemel. Puttede i til den var blød, ikke for klistret men heller ikke for hård.
Pølser
Æg til pensling.
Smelt smør, tilsæt mælken og rør gæren ud i blandingen.
Kom resten i og ælt det godt. Har du køkkenmaskine, så start på lav fart og øg farten som dejen bliver mere fast. Giv den max gas til sidst, så den bliver godt æltet. Lad den hæve overdækket i 1/2 time.
Rul ud og pak pølserne ind som du foretrækker det. Jeg laver en firkant og skærer trekanter ud med pølserne liggende på, for så passer dejen til pølserne.
Lad dem efterhæve i 10-15 min. Pensel dem med mælk eller æg og sæt dem i en forvarmet ovn. Jeg havde sat min ovn på 225 grader varmluft. De fik ca. 10-15 min. Indtil de var gyldne.
Velbekomme 😃